Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από τις

18 έως 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

 

Η Γαστρονομία, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι τα 3 βασικά μας υλικά και με αυτά θα πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι “εμπειρία” στην Ελλάδα.

 

Επισκεφθείτε το επίσημο website της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»  www.elladosgefsi.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για την διοργάνωση!

Η Έκθεση

Τι είναι η «Ελλάδος Γεύση»

Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» προσεγγίζονται προσεκτικά & υπεύθυνα ο πολιτισμός, η γαστρονομία & ο τουρισμός σε όλες τις εκφάνσεις τους από τα πλέον αρμόδια όργανα κάθε περιοχής που είναι οι Περιφέρειες & οι Δήμοι με τη συμμετοχή & συνεργασία των οποίων η Alfa Expo προχωράει σε διοργάνωση επιπλέον παράλληλων εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, live εκδηλώσεις μαγειρικής & b2b συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

 

Μια μεγάλη παραγωγή εργάζεται ήδη για την υλοποίηση ενός ακριβού και άριστου project το οποίο δύναται να ταξιδέψει και στο εξωτερικό. Μια αυθεντική παραδοσιακή ελληνική γειτονιά ετοιμάζεται να σκηνογραφηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην Παραδοσιακή Γειτονιά «Ελλάδος Γεύση» οι διάσημοι σεφ προβάλλουν τη γαστρονομία της Ελλάδας μέσω των παραδοσιακών συνταγών, οι φιλοξενούμενοι bartenders προετοιμάζουν ελληνικά αφεψήματα και κοκτέιλ για τους επισκέπτες αλλά και κερνάμε τον πρωινό καφέ στην ειδικά διαμορφωμένη πλακόστρωτη πλατεία μας στα χρωματιστά τραπεζάκια της.

Τι διαφορετικό έχει η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Η πρώτη διοργάνωση του 2016 μας έδειξε το δρόμο για την επόμενη Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», με επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τις 15.000 ανέδειξε την Έκθεση σε μια αρκετά σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα.

Στην «Ελλάδος Γεύση» απομακρυνόμαστε από τα πρότυπα εκθέσεων όπως τα γνωρίζαμε ως σήμερα και είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη διοργάνωση η οποία στόχο της έχει την ανάδειξη της ενεργητικής Ελλάδας.

Πως θα σας φαινόταν να χρειαστεί να ταξιδέψετε ως το Περιστέρι για να πιείτε τον φρεσκοψημένο πρωινό σας καφέ στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού σας; Σας καλούμε να σας προσφέρουμε κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα & αναψυκτικά, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και πιο gourmet εκδοχές της παραδοσιακής κουζίνας στα χρωματιστά μας τραπεζάκια.

Όσον αφορά στον πολιτισμό, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προετοιμάζονται να δεχτούν έλληνες δημιουργούς, φωτογράφους, performers οι οποίοι θα παρουσιάσουν την Ελλάδα από τα δικά τους μάτια. Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», δεν θα μείνουν παραπονεμένοι ούτε οι μικροί μας φίλοι καθώς χώροι απασχόλησης τους περιμένουν για να αναβιώσουμε μαζί τα παιχνίδια της Ελλάδας.

Highlights

 • Κατασκευή Παραδοσιακού χωριού.
 • Παραδοσιακό Παντοπωλείο & Καφέ στο κέντρο της Έκθεσης όπου προβάλλεται η Γαστρονομία της Ελλάδας.
 • Live εκδηλώσεις Μαγειρικής από διάσημους σεφ.
 • Ημερίδες, Success Stories & Εκπαιδευτικά Σεμινάρια .
 • Προβολές & Εκθέσεις φωτογραφίας.
 • Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις.
 • B2B συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Το πλάνο της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»

Γαστρονομία

 • Η Παραδοσιακή Γειτονιά Μια ολόκληρη Παραδοσιακή Γειτονιά φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου και το σίγουρο είναι ότι θα συναρπάσει!Πλακόστρωτη πλατεία, χρωματιστά τραπεζάκια, εκκλησία, παραδοσιακό παντοπωλείο & καφέ και τα σπίτια της συνθέτουν το χώρο ο οποίος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας για 4 μέρες.Το Παραδοσιακό ΠαντοπωλείοΣτο Παραδοσιακό Παντοπωλείο φιλοξενούμε διάσημους σεφ, ετοιμάζουμε παραδοσιακές συνταγές και τις προσφέρουμε στους επισκέπτες!Τα ράφια του Παραδοσιακού Παντοπωλείου γεμίζουν με τα προϊόντα των εκθετών τα οποία και χρησιμοποιούν οι σεφ  για την παρασκευή των  πιάτων.Επικοινωνήστε μαζί μας για να συμπεριλάβουμε και τα δικά σας προϊόντα στα ράφια μας.Το Παραδοσιακό ΚαφέΕκεί όπου κερνάμε τον πρωινό καφέ, το χυμό & το αναψυκτικό, εκεί όπου ανταλλάσουμε απόψεις μέχρι το βράδυ όταν και ετοιμάζουμε κοκτέιλ από παραδοσιακά αποστάγματα.Η Πλακόστρωτη ΠλατείαΚι όμως, μια πλακόστρωτη πλατεία χωράει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Ο χώρος που φιλοξενούμε τους επισκέπτες, ο χώρος που πραγματοποιούμε τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, ο χώρος που περιβάλλει τη γειτονιά, ο χώρος που συγκεντρώνεται η «Ελλάδος Γεύση»

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΣ

·         Το προϊόν σας προβάλλεται στα ράφια του Παραδοσιακού Παντοπωλείου

·         Εκφωνείται από τους σεφ την ώρα της παρασκευής της συνταγής.

·         Αποστέλλεται με παραδοσιακά καλάθια στους Δημοσιογράφους.

·         Παρουσιάζεται μέσω των καλαθιών στις ζωντανές συνδέσεις.

·         Μπαίνει στο σπίτι του καταναλωτή πριν ακόμη το αγοράσει, μέσω των κληρώσεων με καλάθια παραδοσιακών προϊόντων πριν και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

Τομείς

Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά Προϊόντα, Αλλαντικά, Ψαρικά, Αλίπαστα, Αρτοποιία, Ζαχαροπλαστική, Ξηροί Καρποί, Παραδοσιακά Προϊόντα, Βιολογικά Προϊόντα, Φρούτα- Λαχανικά (Αποξηραμένα, φρέσκα) Συνεταιρισμοί, Αρωματικά Βότανα, Κονσέρβες, Ζυμαρικά, Κατεψυγμένα, Λάδι, Ελιά, Αποστάγματα, Αλκοολούχα Ποτά, Καφές, Αναψυκτικά, Ροφήματα, Αφεψήματα, Οίνος, Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Εκδόσεις κλπ.

 

Κάθε εκθέτης έχει το δικό του εκθεσιακό περίπτερο στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας στην οποία ανήκει  στο οποίο προβάλλει τα προϊόντα του.

Τουρισμός

Ειδικές Μορφές Τουρισμού- Αγροτουρισμός- Εναλλακτικός Τουρισμός

 

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση στον τρόπο που προσεγγίζουμε τη ζωή, αρκεί να πραγματοποιηθεί σωστά. Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, να δώσουμε όλες τις πιθανές & μοναδικές ευκαιρίες για τουρισμό στην Ελλάδα.

 

Τουρισμός στη φύση, τουρισμός στην ύπαιθρο, τουρισμός στις ελληνικές πόλεις, γαστρονομικός, εκπαιδευτικός, επαγγελματικός, θαλάσσιος, υγείας, παραθεριστικός, μοναστηριακός, προσκυνηματικός, είναι λίγες μόνο από τις μορφές τουρισμού που προσφέρονται απλόχερα στη χώρα του φωτός.

Πολιτισμός

Ο Πολιτισμός της Ελλάδας συγκεντρωμένος  σε πολλές διαστάσεις & θεματικές ενότητες.

                           

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στοχεύει επίσης στην ευρεία προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η παράδοση αλλά και οι εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σημερινή εποχή.

 

Μουσικοχορευτικές Παραστάσεις από όλη την Ελλάδα.

Εκθέσεις Φωτογραφίας.

Προβολές ντοκιμαντέρ ελλήνων δημιουργών.

Μουσική Παράσταση:

Οι μουσικές πατρίδες της Ελλάδας.

Αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς.

gefsibannersite
bigslider-1
bigslider-2
bigslider-3
bigslider-5
bigslider-6
Γιατί να Συμμετέχω στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Εάν είστε παραγωγός, πρέπει να συμμετέχετε στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» καθώς επαγγελματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό θα συμβάλλουν στην προώθηση των προϊόντων σας. Επίσης, αν σας ενδιαφέρουν οι εξαγωγές & πιστεύετε ότι το προϊόν σας είναι απαραίτητο για τις ξένες αγορές, τότε η «Ελλάδος Γεύση» θα σας δείξει το δρόμο. Δηλώστε συμμετοχή στο δωρεάν σεμινάριο της Έκθεσης για να μάθετε όλους τους τρόπους και τους κανόνες εξαγωγής των προϊόντων σας. Εκδηλώστε από σήμερα κιόλας το ενδιαφέρον σας κάνοντας κλικ εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την ημερομηνία & τον τόπο διεξαγωγής. Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» τα προϊόντα σας προβάλλονται σε περισσότερους από έναν χώρους. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή και τοποθετήστε τα προϊόντα σας στα ράφια του παραδοσιακού Παντοπωλείου & καφέ στον κεντρικό χώρο της Έκθεσης. Αποστείλετε μας μια ποσότητα προϊόντων έγκαιρα και εμείς θα τα προωθήσουμε στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα ΜΜΕ που θα καλύψουν ζωντανά στην Έκθεση. Επικοινωνήστε με την Περιφέρεια, το Δήμο ή το Επιμελητήριό σας για να συμμετέχετε συλλογικά στην Έκθεση.


Δωρεάν Σεμινάριο για τις εξαγωγές πριν την Έκθεση

Προετοιμάστε τη συμμετοχή σας στις b2b συναντήσεις της Έκθεσης για να είστε έτοιμοι για την εξαγωγή του προϊόντος σας!

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμμετέχετε στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»:

 • Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» είναι η μοναδική έκθεση που πραγματοποιείται με στόχο την απόλυτη προβολή της Ελλάδας πολιτισμικά, τουριστικά & επιχειρηματικά.
 • Πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο Δήμο της Αθήνας και την πρώτη χρονιά ξεπέρασε την προβλεπόμενη επισκεψιμότητα αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της στην αγορά των εκθέσεων.
 • Γιατί η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» είναι μια αναβάθμιση στην ελληνική πραγματικότητα των εκθέσεων με άριστες εγκαταστάσεις και επαγγελματική προσέγγιση.
 • Η «Ελλάδος Γεύση» απομακρύνεται από τα στερεότυπα των εκθέσεων και φέρνει νέο αέρα στις εκθέσεις με διαδραστικότητα απέναντι στην Έκθεση και στον επισκέπτη, με αλληλεπίδραση φορέων, ψυχαγωγία & ενημέρωση επισκεπτών και ευκαιρίες εξαγωγής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Η Συμμετοχή μου στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

 • Εκθεσιακό Περίπτερο για κάθε εκθέτη στον ευρύτερο χώρο όπου βρίσκεται η κάθε Περιφέρεια στην οποία ανήκει για την ολοκληρωμένη προβολή των προϊόντων – υπηρεσιών.
 • Συμμετοχή στις Β2Β συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
 • Δυνατότητα προβολής των προϊόντων – υπηρεσιών με ημερίδες Success Stories.
 • Η συμμετοχή στις B2B συναντήσεις απαιτεί έγκαιρη δήλωση συμμετοχής η οποία θα αποσταλεί μαζί με τη δήλωση συμμετοχής σας.
 • Εάν σαν ενδιαφέρει τα προϊόντα σας να προβληθούν στις τηλεοπτικές εκπομπές, να αποσταλούν σε δημοσιογράφους και προσκεκλημένους καθώς και να  χρησιμοποιηθούν στις live εκδηλώσεις μαγειρικής απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας αποστείλετε μια ποσότητα που επιθυμείτε να διαθέσετε με τη δήλωση συμμετοχής κατόπιν συνεννόησης.
Δήλωση Συμμετοχής Ελλάδος Γεύση 2017
σεφ
social
Το Φυλάδιο της Έκθεσης

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ